Miten pääsen myyjäksi?

Honk on uusi nopea tapa ei pelkästään ostaa auto, vaan myös myydä se. Auton myyminen ei voi olla enää helpompaa. Mikäli olet yritysmyyjä ja haluat myyjäksi Honkiin, ole yhteydessä Honkin myyntipalveluun myynti@honk.fi. Yksityishenkilöiden myyjäksi rekisteröityminen sujuu helposti alla olevan ohjeen mukaisesti.

Ilmoittaminen on ilmaista! Maksat vain kaupan toteutuessa.

Miten pääsen alkuun?

Aloita rekisteröitymällä. Kun olet rekisteröitynyt, pääset tekemään tarjouksia autoista ja varmistat ettei haluamasi auto mene sivu suun.

Jos haluat myös myyjäoikeudet palveluun, ruksaa rekisteröinnin yhteydessä "Haluan toimia auton myyjänä". Lue tarkkaan myös myyjäsopimus.

Mikäli olet jo rekisteröitynyt palveluun ostajaksi ja haluat oikeudet myös myyntiin, voit käydä kohdassa "Omat tiedot" ruksaamassa "Haluan toimia auton myyjänä". Nyt kaikki on valmiina auton myyntiinlaittoa varten.

Miten laitan autoni myyntiin?

Kun Sinulla on myyntioikeudet, kaksi minuuttia ja autosi on myynnissä. Menee kohtaan "Omat autot" ja klikkaa siellä "Lisää auto" painiketta. Tämän jälkeen Sinulta kysytään autosi ajokilometrimäärä ja rekisteritunnus.

Kun olet klikannut kohdan "Hae auton tiedot" niin Honkin palvelu hakee automaattisesti Trafin tietokannasta löytyvät tekniset tiedot ja varustetiedot. Jos huomaat tiedoissa virheitä, voit toki korjata tietoja. Muista kuitenkin, että virheellisen tiedon antaminen on laitonta. Lisää varustelaatikkoon varusteet, jotka puuttuvat listalta (usein kotimaassa asennetut varusteet, kuten talvirenkaat). Varustelaatikkoon voit myös kertoa lisätietoa myytävästä autosta. Erityisen tärkeätä on mainita mahdolliset viat ja puutteet.

 

Myytävän auton kuvat?

Tämän jälkeen on kuvien tallentaminen järjestelmään. Kuvat kannattaa ladata ennen auton myyntiinlaittoa omalle tietokoneelle, josta ne on helppo siirtää Honkin järjestelmään. Mene kohtaan "Kuvat" (varustelaatikon alapuolella) ja valitse tietokoneellesi ladatut kuvat autosta. Kuvien minimimäärä on kaksi kappaletta. Huomaa, että usean kuvan lataaminen samaan aikaan voi kestää jopa minuutteja, riippuen tietoyhteyksistäsi. Kuvia voi ladata Honkiin myös yksi kerrallaan ja kuvien, kuten myös esittelytekstien lisäys, onnistuu myös myöhemmin.

 

 

Hintavarauksen asettaminen?

Seuraavana on vuorossa hintavarauksen asettaminen. Mikäli haluat tietyn minimihinnan autostasi, aseta autolle hintavaraus. Honkin järjestelmä ehdottaa lähes jokaiselle autolle tietokannasta löytyvän huutokauppahinnan, eli ennustamme tietokannan avulla autollesi toteutuvan minimihinnnan. Huomaa, että aina hinta ei kuitenkaan nouse tasolle, jota ehkä odotat. On myös paljon mahdollista, että asettamasi minimihinta ylittyy.

 

 

Auton myyntiaika?

Auto on myynnissä aina 7 vuorokautta. Mikäli auton myyntihinta ei nouse haluamallesi tasolle (hintavaraus), voit helposti kohdasta "Omat autot" käynnistää huutokaupan uudelleen.

 

 

Auton luovuttaminen ostajalle

Voit luovuttaa auton ostajalle, kun olemme kuitanneet Sinulle auton maksamisen. Auton luovutuksen yhteydessä kannattaa tarkastaa ostajan henkilöllisyys kuvallisesta henkilökortista tai ajokortista. Kun luovutat autoa voit samalla luovuttaa auton varmenteen, jonka saat haettua/tulostettua Trafin Oma asiointi-palvelusta. Samasta Trafin palvelusta voi tulostaa myös luovutuskirjan, joka kannattaa täyttää kahtena kappaleena, yksi myyjälle ja yksi ostajalle.

 

Miten saan rahani?

Honk tilittää Sinulle auton myyntihinnan vähennettynä Honkin myyntipalkkiolla seitsemän (7) vuorokauden kuluessa laskettuna ostajan maksuhetkestä. Honkin perimä myyntipalkkio (alv 24%) on 0-5000 € hintaisista autoista 99 € ja yli 5000 € hintaisista autoista 2% auton myyntihinnasta.

Myyn autoa, josta on vielä loppuvelkaa pankille tai rahoitusyhtiölle?

Ei ongelmaa. Voit myydä autoa normaalisti. Auton myytyä otamme Sinulta valtakirjan ja maksamme loppuvelan pankille ja loput tilitämme Sinulle. 

Voiko auton palauttaa?

Kyllä voi! Hyvän asiakaspalvelun varmistamiseksi myönnämme jokaiselle yksityishenkilön myymälle Honk-autolle 2 päivän peruutusturvan. Ainoa ehto on, ettei autolla ole luovutuksen jälkeen ajettu yli 50 kilometriä. Toimistomaksua (199 €) ja mahdollisia luoton perustamismaksuja ei palauteta ostajalle.